Wedstrijdverslagen

trijdverslagen Seizoen 2017-2018

Speeldag 16 en 17 december 2017

Alfa 2000 B - Zolder E / 17-12-2017 / 4e PH / 68-54

Ook voor de B-ploeg is de laatste match van het jaar een thuiswedstrijd. Het is ook meteen de eerste match van de terugronde. In Zolder hadden we nog met 5 puntjes verloren met een zeer onvolledige ploeg.

Tijd dus voor een rechtzetting! Thomas en Maarten moesten vandaag verstek laten gaan, maar we stonden toch nog met 6 fitte heren aan de opsprong en Dirk die pas in Q2 aankwam omdat de hij de auto niet gestart kreeg.

Zoals gewoonlijk schieten we uit de startblokken. We staan binnen de kortste keren 10 punten voor. Zolder heeft last met onze zone en kan maar moeilijk scoren. Wij spelen ons geliefde "run and gun"-spelletje en zo eindigt Q1 dik in ons voordeel. (Q1: 20-9)

In het begin van Q2 beslissen we om onszelf te verslaan. Zolder bakt er nog altijd niet teveel van en wij combineren redelijk vlot. Jammer genoeg gooien we er bijna alles langs. Zelfs open lay-ups gaan mis. Naar het einde toe herpakken we ons en we kunnen gaan rusten met 15 punten voorsprong.

Na de rust komt Zolder beter in de match en knalt zijn driepunters wel binnen. Coach Kurt begint al wat ongemakkelijk te schuifelen op zijn stoel als het verschil slinkt tot 7 punten. Na een time-out en een aanmaning tot wat meer kalmte en geduld begint het spelleke terug te draaien. Zolder wint Q3 met 16-19

In Q4 geven we onze voorsprong niet meer weg. Zo hobbelt de match naar z'n einde toe en kunnen de handen opnieuw op elkaar voor de 6de winstmatch op rij. We schakelen hiermee een directe concurrent uit en klimmen zo naar plaats 2 in het klassement.

Alfa 2000 - Cuva HH / 16-12-2017 / U16 / 51-55

De laatste match van 2017 werd deze week beslecht in Achel. Ondanks de examenperiode kwam iedereen opdagen, behalve Zjef die met een verstuikte vinger verstek moest laten gaan.

In Q1 laten we ons helemaal verrassen. HH start met een heel hoog tempo en wij komen gewoon te laat. Onze afwerking zit dan ook helemaal niet mee en zo staan we in no-time 15 puten achter. Gelukkig ebt het verschil wat weg naar het einde van het kwart, maar er is een goeie kloof geslagen. Q1: 10-22

Vanaf Q2 nemen we de match terug in handen. De defense wordt beter en ook de offense wordt veel beter verzorgd. Helchteren kan geen vuist meer maken en we sluipen dichterbij. Q2: 12-10 (rust 22-32)

10 punten is natuurlijk geen drama en alles kan nog in het laatste helft van 2017. En ook in Q3 blijven we goed spelen. We lopen opnieuw 4 punten in. Q3: 15-11

En ook in Q4 laten we Helchteren zweten. We spelen een beer van match en halen weer een aantal punten van de voorsprong, maar jammer genoeg kunnen we de 12 punten uit het 1ste kwart niet helemaal goed maken en verliezen we met 4 punten van de nummer 2 na een dijk van een match. Héél erg jammer!!!!!

Speeldag 9 december 2017

Alfa 2000 B - Gems Diepenbeek B / 09-12-2017 / 4e PH / 76-56

Ook voor de B-ploeg nog eens een thuismatch. Gems Diepenbeek had maar 1 winstmatch minder en we verwachten dus een spannende strijd.

In Q1 staat onze defense redelijk goed, maar in offense laten we veel te veel punten liggen. We slagen er uiteindelijk in om 6 puntjes uit te lopen, maar dat hadden er gemakkelijk 12 kunnen zijn.

In Q2 schakelen we dan een versnelling hoger. Diepenbeek krijgt van alle kanten klappen, maar weet niet waar ze van komen. De mooiste combinaties lukken en we scoren echt aan de lopende band terwijl Diepenbeek geen fatsoenlijke aanval krijgt opgezet. We maken dit kwart maar liefst 28 punten en Diepenbeek 6 (rust: 41-15)

Gelukkig kunnen ook wij op z'n 4de provinciaals klungelen en dat bewijzen we in Q3. Diepenbeek speelt door onze defense alsof het de 1e keer is dat we die spelen. Even naar man, maar we kunnen hen niet afstoppen zonder fout. (allé volgens de ref toch) Een bont allegaartje van fouten-die-er-geen-zijn en een berg vrijworpen later schakelen we terug over naar zone. Ze komen helemaal terug in de match, maar gelukkig blijft er altijd wel een kloof van 14 punten op het bord.

In Q4 kan Diepenbeek de kloof niet verder verkleinen en nemen we het heft terug in handen. De tijden van het 2e kwart zijn wel voorbij, maar het verschil groeit naar 20 punten. We winnen uiteindelijk met 76-56.

Alfa 2000 - Tessenderlo / 09-12-2017 / U16 / 54-43

Voor het eerst in lange tijd nog eens een thuismatch. Tessenderlo had het ons ontzettend moeilijk gemaakt in de heenmatch. We konden maar met nipt 2 punten winnen daar.

In Achel verliep het gelukkig iets vlotter. Vooral de defense zat goed dicht. In Q1 is het vooral in offense nog wat rommelig. We combineren vlot, maar laten onder de ring nog te veel punten liggen. Tessenderlo begint met een heel agressieve offense en wilt ons vooral op de fastbreak pijn doen. Gelukkig laten we ons niet doen al kost het wel een paar fouten om de aanvallen af te stoppen. Q1: 16-13

In Q2 stampt Tessenderlo al op de adem. Hun beste spelers worden gewisseld en dat doet hen de das om. Ze komen niet meer tot scoren, want bijna iedereen zit stik kapot. Gelukkig weten we bij Alfa wel hoe te scoren. Dus ook na een aantal wissels lopen de scores redelijk vlot. We winnen dit kwart met 10-2 (rust: 26-15)

In Q3 komen we in het begin wat in de problemen, maar we zetten dit naar het einde toe terug recht en kunnen zelfs nog een paar puntjes uitlopen (Q3: 14-12)

In Q4 geraakt de nr 8 van Tessenderlo on fire hoewel de verdediging zeker niet slecht is. Hij maakt voor hen alle punten (16 punten), maar de rest van Tessenderlo geraakt er niet meer door. Ze proberen ons nog af te stoppen met een press, maar die maakt maar weinig indruk. Na 3 passen volgt meestal de score aan de overkant en we hobbelen naar het einde van de match. Q4: 14-16 (eindstand: 43-54)

Sterke match en dan vooral in defense. Zonder de uitbarsting van de 8 in het laatste kwart hadden ze niet eens 30 punten gemaakt. In offense weet iedereen tot score te komen wat heel positief is. We verzekeren onze 3e plaats in het klassement. Nu zaterdag komt nr 2 op bezoek (Cuva HH). We zijn benieuwd!

Speeldag 1 en 2 december 2017

Beringen Miners Z - Alfa 2000 B / 01-12-2017 / 4e PH / 50-62

Competitie op een vrijdagavond, het is eens wat anders. Voor de gelegenheid is zelfs Jan even uit pensioen teruggekeerd. We moeten het wel zonder Joep (knieblessure) en Dirkske (werk) stellen, maar met Tommy (vd U16) tekenen er toch 9 spelers present voor de match.

Net zoals vorige keer tegen HH hebben we last met de harde Schelde-ringen. Je voelt dat we duidelijk de bovenhand hebben, maar de afwerking laat te wensen over. Gelukkig weten ze niet goed raad met onze defense en we kunnen het eerste kwart afsluiten met 6 puntjes voorsprong (9-15).

In het tweede kwart is het van hetzelfde laken een pak. We domineren de paint zowel met drives als aanvallende rebounds. Jammer genoeg is de afwerking niet goed. Ook de van de vrijworpen wordt niet de helft omgezet. We verliezen Q2 met een puntje (10-9)

In het 3e kwart zijn we in het begin niet zo goed bij de les. De Miners werken de achterstand weg en we staan een tijdje gelijk op 32-32. Na een bevrijdende 3-punter van Tommy trekken we het laken dan naar ons toe. Het afwerkingspercentage gaat de hoogte in en we kunnen een kloofje slaan.

In het 4de kwart is de weerstand bij Beringen gebroken. Mede door de foutenlast kunnen ze ons niet voldoende meer afstoppen. We winnen uiteindelijk met een comfortabele kloof van 12 punten. (50-62)

Speeldag 19 november 2017

Houthalen-Helchteren E - Alfa 2000 B / 19-11-2017 / 4e PH / 72-77

Recht op de middag werden we in Helchteren verwacht voor een matchke tegen de leider uit de stand. Zonder Jef en Dirk M zou het zeker niet makkelijk worden. Gelukkig deden Joppe en Koen wel met ons mee.

Zoals ook vorige week kennen we een heel sterk 1e kwart. Joppe scoort aan de lopende band, maar ook de rest is erg alert zowel in defense als in offense. Jammer genoeg sukkelen veel ballen nog uit de harde ringen in Helchteren. De match had na Q1 al gespeeld kunnen zijn. Q1: 20-9

Ook in het 2e kwart kan HH geen antwoord vinden op onze defense en ook onze offense stoppen blijkt heel erg moeilijk. We lopen nog 6 punten uit en mogen gaan rusten met 44-27

Na de rust staat er ineens een veel strijdlustigere tegenstander op het veld. Door een press geraken we even in de problemen en we moeten wat van onze voorsprong prijsgeven. Gelukkig is er nog geen man overboord en kunnen we het 4de kwart starten met 10 punten voorsprong.

In dat laatste kwart kunnen we niet echt een vuist maken. We worden niet van het veld gespeeld of zo, maar HH komt op kousenvoeten dichterbij. Tegen het einde van het 4e kwart wordt het nog spannend. We houden het hoofd koel en nemen de punten mee naar huis.

Knappe prestatie van de hele ploeg. Vermeldenswaardig zijn toch ook zeker de scores van Joppe (36ptn) en Rik (25ptn).

Peer - Alfa 2000 / 19-11-2017 / U16 / 39-54

Een uitgedunde U16 speelt tegen de laatste uit de stand. Na een korte opwarming geraken we niet echt in de match. De defense is niet slecht, maar we zetten te weinig druk en laten Peer veel te veel spelen en opstellen. Ook in offense wil het niet echt vlotten. Kansen zijn er genoeg, maar om de één of andere reden gaan de lay-ups er niet in. Q1: 10-10

In de 2e periode gaat het van kwaad naar erger. De scores blijven ondermaats en nu gaan we ook in defense geregeld de mist in. Peer mag telkens rebounden en binnen leggen. Zo verliezen we Q2 : 13-16 (ruststand: 23-26)

Dit moet beter na de rust!! En gelukkig is dat ook zo. Er wordt druk gezet in defense en Peer leidt veel meer balverliezen. De lay-ups worden nu wel binnen gegooid in aanval en zo slaan we een kloof van 11 punten tegen het einde van kwart 3. Q3: 3-17

In het 4e kwart blijven we controleren. We lopen zelfs nog een paar punten uit en halen de overwinning binnen. Zeker niet de mooiste match van het seizoen maar de punten gaan wel mee naar Hamont-Achel.

Speeldag 11 november 2017

Alfa 2000 B - Bilzerse C / 11-11-2017 / 4e PH / 69-60

Ook deze week weer een sportieve veldslag in de Koekoekarena. Deze keer komt Bilzerse C op bezoek en ontmoet een vrij volledige B-ploeg.

In het 1e kwart schieten we enorm goed uit de startblokken. Na 2 minuten staan we al 11 punten los. Appeltje eitje zou je denken, maar dan beginnen we weer te klommelen. We missen heel veel kansen en ook de shots willen niet echt vallen. De refs zijn heel zuinig op hun fluitje dat volgens mij de komende 5 jaar nog afgeschreven moet worden. Door de goeie start kunnen we wel het 1e kwart winnen met 19-16.

In het 2e kwart heeft Bilzen een goed systeem gevonden tegen onze zone. Ze spelen er, ondanks een goede inzet, toch te gemakkelijk doorheen. Gelukkig laten we aanvallend al iets minder kansen liggen. Fouten zijn deze wedstrijd (aan de 2 kanten) niet bestaande. En we zwoegen richting rust. 32-32 is de ruststand en we kunnen opnieuw beginnen.

Ook in kwart 3 vinden we geen goed antwoord op hun offense. We scoren wel, maar krijgen aan de andere kan ook onze bak vol. Einde kwart 3 staan we 6 punten achter.

Tijd om in te grijpen!! We switchen naar man 2 man defense en dat blijkt een goeie zet. We maken eindelijke terug defensieve stops terwijl we aan de andere kant scoren. Na slechts een paar minuten is het erop en er over. Bilzen geraakt gefrustreerd en krijgt naar het einde toe nog een paar vrijwillige fouten. Het laatste kwart is met een zeer overtuigende 21-8 van ons. De pintjes in de douche zijn verdiend want 69-60 is de eindstand.

Speeldag 4 november 2017

Alfa 2000 B - Peer Z / 4-11-2017 / 4e PH / 74-46

Alfa maakt zich thuis op voor een basketavond tegen Peer. De B-ploeg komt uit tegen Peer Z die bestaan uit 7 jonge gasten. Gelukkig waren wij voor het eerst sinds lang nog eens volledig. 9 spelers van de B-ploeg tekenden present aangevuld met 2 spelers van de U16. Coach K werd verlegen bij het toespreken van zoveel volk!!

Misschien was het een tekort aan peptalk in het begin, maar de start was niet echt denderend. We missen inleggers, maken verkeerde keuzes in aanval. Kortom het draait echt niet lekker in offense. In defense loopt het niet slecht, maar Peer kan telkens een 3-punter scoren waardoor we toch weer moeten achtervolgen. We schakelen over naar man en voeren een paar wissels door. Vanaf nu begint het te beteren. en we winnen uit kwart uiteindelijk met 3 puntjes. Q1: 18-15

In het 2e kwart gaat het steeds beter. Peer krijgt onze D, zowel de zone als de man2man, niet ontmanteld en hoewel we nog af en toe morsen met kansen is de afwerking al wat beter. Ook dit kwart winnen we en we kunnen gaan rusten met 11 punten voorsprong. Q2 14-8 (rust: 34-23)

Na de rust kennen we een beestig goed kwart. De afwerking is eindelijk weer op peil en defense houdt goed stand. Peer krijgt er dit kwart flink van langs en verliest nu volledig de greep op de match. Een speler van Peer pakt nog een domme 5 (technische) fout voor mekkeren op de ref. Q3: 23-8

Het 4e kwart spelen we gewoon uit. Peer kan ons niet meer bijbenen en we winnen uiteindelijk makkelijk de match. Q4: 19-15

Speeldag 28 oktober 2017

Heusden B - Alfa 2000 A / 28-10-2017 / 3e PH / 58-67 (rust: 17-26)

Een blitzstart van ALFA met 0 – 10 - eerste periode 4 – 13, maar in de tweede periode een gelijk opgaande wedstrijd 13 – 13 – één opmerking ALFA speelde toen aanvallend het nieuwe free style basketbal waarbij alle spelers op alle plaatsen uitkwamen … artistiek interessant maar efficiënt is wat anders …

In de tweede helft na een aanvallende (?) fout van Peter was er enig duw en trekwerk waarbij onze voorzitter zich liet opmerken (werd naderhand voor zijn eigen veilighied op de bank gehouden …)

De tot dan toe iets te licht fluitende scheidsrechters (te weinig rekening houdend met vooral duwwerk) begonnen nu wel te fluiten – wat resulteerde in 24 vrijworpen voor ALFA na de rust (eerste helft: 4)

Hierdoor bleef de voorsprong behouden tot op het einde: 58 – 67

Opvallend:

 • -2 p.: 17/47 te weinig)
 • -3 p. 4/11 (redelijk)
 • -Vw: 21/30 (goed) (Davy: 4/6, Joppe: 6/9, Kristof en Peter: 2/2, Erik: 5/7)
 • -Reb.: def: 22 en off.: 8
 • -Ass.: 12
 • -Steals: 19
 • -Turnovers: 22 ( blijft negatief: - 3)
 • -Blocks: 3
Speelden: Hans: 5 def. en 1 off. reb., 1 st., 1 block; Joeri: 6 p., 1 off. reb.; Jeroen: 16 p., 5 verd. en 2 aanv.reb., 2 ass., 1 st., 1 block; Davy: 6 p., 1 def. reb., 2 st.; Joppe: 13 p., 2 def. reb., 4 ass., 5 st.;Kristof : 9 p., 3 aanv. reb., 1 ass., 1 st.; Erwin; Peter: 6 p., 7 def. reb. reb., 2 ass., 6 (!!!) st.; Erik: 11 p., 2 def. en 1 off. reb., 2 ass., 2 st. en1 block: Tom: 2 p., 1 ass., 1 st.

Heusden C - Alfa 2000 B / 28-10-2017 / 4e PH / 62-60

De B-ploeg moet het nog maar eens zonder centers stellen en ook Koen blijft met een rugblessure aan de kant. Gelukkig kan Joppe nog mee komen en kunnen we toch met 7 man starten.

In het eerste kwart heeft Heusden alle moeite om tot een score te komen tegen onze zone. We laten alleen iets te vaak de rebound liggen waardoor ze in 2de instantie toch nog punten kunnen sprokkelen. In offense kennen we zelf weinig moeite en scoren we vrij vlot. Vaak op de fastbreak, maar verrassend genoeg ook dikwijls vanuit de organisatie.

We lopen in het 2e kwart een aantal punten uit, maar Heusden weet terug te komen en zo blijft het spannend tot aan de rust. Uiteindelijk gaan we met 3 punten achterstand rusten 41-38.

In het 3e kwart maken we gehakt van hun defense. We scoren aan de lopende band. We moeten ook wel zeggen dat heel veel van onze pogingen vallen. We buigen de achterstand om naar een voorsprong van een punt of acht.

In het laatste kwart gaat de vermoeidheid en het gebrek aan centers doorwegen. Heusden maakt gebruik van hun vele wissels en weet ons inside vaak te verschalken door een gebrek aan power en lengte onderin.

Na een spannende eindfase wordt de match in het voordeel van Heusden beslist met 62-60

Leopoldsburg - Alfa 2000 / 28-10-2017 / U16 / 66-40

Op bezoek bij de leider in het klassement. En misschien doet de einduitslag iets anders vermoeden, maar we hebben een hele goeie match gespeeld.

Al van in het 1ste kwart pakken we goed op. In offense combineren we goed en werken we ook prima af. In defense laten we ons aanvankelijk nog iets te veel aftroeven in de rebound, maar ook dat gaat naar mate we vorderen in de match. Leopoldsburg heeft moeite met onze beweeglijke en onvoorspelbare offense en we staan dan ook het grootste gedeelte van de eerste helft voor. Uiteindelijk gaan we rusten met 1 puntje achterstand. ruststand: 26-25

In de 2e helft hebben we het moeilijker. De afwerking wordt wat minder en in defense laten we ons bij momenten iets te gemakkelijk vangen. De 2 spelers van Leopoldsburg zijn heel erg moeilijk af te stoppen en we geraken dan ook gaandeweg op achterstand. Uiteindelijk verliezen we de match met 66-40. Maar wel heel sterk gespeeld en dat zowel in offense als in defense. Als we dit niveau kunnen aanhouden gaan er nog wel een paar winstmatchen volgen.

Speeldag 21 en 22 oktober 2017

Leopoldsburg B - Alfa 2000 A / 22-10-2017 / 3e PH / 46-63 (rust:23-33)

Zonder Koen (rug) en Tom (Vietnam)

Alfa was tijdens de eerste periode het zelfde bedje ziek als de vorige wedstrijd: te zwakke verdediging op het afstandsschot: 17 – 18 – daarna terug een duidelijke verbetering (Leopoldsburg scoorde in de resterende periodes respectievelijk nog 6, 12 en 15 p.)

Als onze afwerking hoger was geweest had het verschil op het einde nog hoger kunnen oplopen. Vrijworpen werden gelukkig beter omgezet dan in Beringen: 18/29)

Een rustige wedstrijd zonder enige problemen voor ALFA.

Opvallend:

 • -2 – punters: 15/53 (slecht) (vooral te wijten aan de 4/18 van de tweede helft – te weinig)
 • -3 – punters: 5/22 (!!!!!) (waarvan Joeri: 3/6 – rest: 3/16)
 • -Vw: 18/29 (goed: uitschieters: Joppe: 5/5, Kristof: 9/12)
 • -Rebounds: 29 verd. (Jeroen: 9, Joppe: 6 en Peter: 7) en 17 aanvallende (Jeroen: 5, Joppe: 4 en Peter en Kristof elk 3)
 • -Assists: slechts 7.
 • -Steals: 13
 • -Turnovers: 13.
 • -Blocks: 7 (Jeroen: 2 en Kristof: 4)
Speelden: Hans: 2 p., 1 def. en 1 oof. reb., 1 ass., 2 st.; Joeri: 10 p., 1 def. reb., 1 ass., 2 st.; Jeroen: 5 p., 9 (!!) verd. en 5 aanv.reb., 2 st., 2 blocks; Davy: 2 p., 1 off. reb., 1 ass., 1 st.; Joppe: 18 p., 6 def. en 4 off. reb., 2 ass., 3 st., 1 block;Kristof : 15 p., 3 verd. en 3 aanv. reb., 4 blocks; Erwin: 1 def.reb.; Peter: 4 p., 7 def. en 3 oof. reb. reb., 2 ass., 3 st.; Erik: 7 p., 1 off. reb., 1 block.

Alfa 2000 - Beringen Miners / 21-10-2017 / U16 / 59-69

Deze week kwam Beringen al weer naar Achel afgezakt voor de terugmatch nadat we vorige week de punten nipt mee naar huis konden nemen. We wisten dus al dat het geen simpele opdracht zou worden.

In Q1 vertrekken we goed. We zijn meteen bij de pinken in defense en in offense werken we vlot af. We staan dan ook 6-0 voor na een paar minuten. Maar dan schiet ook Beringen wakker en zo gaat het eerste kwart gelijk op totdat we op het einde een paar aanvallen niet afwerken en Beringen een paar keer kan tegenprikken. Q1: 12-18

In Q2 vergeten we te combineren en zijn we slordig in de details. Slechte passen en geforceerde aanvallen zijn het resultaat. Tot over maat van ramp straffen de Miners bijna elke fout af met een fast-break en een score. Heel erg jammer, want dit kwart kost ons uiteindelijk de overwinning. Q2: 15-26 (Rust: 28-44)

Na de rust pakken we gelukkig terug goed op. We laten de bal terug gaan en de scores volgen zoals het hoort. Op een klein dipje na spelen we een goed kwart. Zowel in defense als in offense. We winnen dit kwart nipt met 18-17.

Ook in het laatste kwart blijven we goed combineren en vinden we de weg naar de ring. De defense staat er en ook dit kwart winnen we met 14-8. Eindstand 59-69.

Jammer van het 2e kwart. Daar hebben we ons zelf verslagen. Blijven spelen als een ploeg is de boodschap naar de volgende weken toe!!

Speeldag 14 oktober 2017

Beringen Miners - Alfa 2000 A / 14-10-2017 / 3e PH / 57-58 (rust: 35-29)

Afwezig: Koen (B-ploeg) en Tom (Vietnam)

Wedstrijd met een eigenaardige scoreverloop in het eerste kwarter gelijk opgaand wegens een te lakse verdediging op de Beringse shotters: 21 – 18.

Vanaf de tweede periode draaide de verdediging wel en werd Beringen telkens beperkt tot 11 p (Tweede: 14-11; derde: 11-10 en vierde 11-19)

Opvallend 42 van de 58 punten werden gescoord door de centers (Peter: 18, Jeroen: 13 en Kristof: 10)

Ander opmerkelijk feit: slechts 50 % op de vw: 14/28 – waarvan Peter 7/7 – rest ….)

 • -2 – punters: 19/35 (goed)
 • -3 – punters: 2/14 (!!!!!!!!!!)
 • -Vw: 14/28 (Peter: 7/7 rest: 7/21 …..)
 • -Rebounds: 30 verd. (goed). en 5 aanv. reb..
 • -Assists: 11.
 • -Steals: 10.
 • -T.o.: 16 (ten opzichte van steals:- 6)
 • -Blocks: 2.
Speelden: Hans: 1 verd. reb., 2 ass., 1 st.; Joeri: 5 p., 2 verd. reb., 2 ass., 1 st.; Jeroen: 13 p., 7 verd. en 2 aanv. reb., 1 ass., 1 st.; Davy: 1 ass.; Joppe: 2 p., 2 verd. en 2 aanv. reb., 1 ass., 3 st., 1 block; Kristof : 10 p., 11 (!!!!) verd, 2 st.; Peter: 19 p., 7 def. en 1 off. reb., 3 ass., 3 st., 1 block; Erik: 6 p., 2 off. reb., 2 ass., 2 st.; Erwin: 3 p., 1 ass.

Cosmo Genk C - Alfa 2000 B / 14-10-2017 / 4e PH / 50-56

Na de voorafgaande problemen om de wedstrijd wel of niet door te laten gaan, hadden er zich gelukkig nog 8 man aangemeld voor de zaterdag. Helaas bleef de opkomst veranderen tot enkele uren voor de match, maar konden we de match starten met 7 voor de topper tegen Genk C.

Bij de passencontrole konden we meteen vaststellen dat het de 3de week op rij zou zijn dat de arbitrage alvast niet zou beslissen over deze match, 'neutral' Vicky was op post. Het was dan ook puur toeval dat de match een kwartiertje later begon, waardoor dat Joppe al bij de rust moest vertrekken en wij dus vanaf begin 3de kwart al met 6 man zouden overblijven.

Eenmaal aan de wedstrijd begonnen liep het toch vrij goed, en konden we zeker langszij blijven. Wel werd het snel duidelijk dat de shots niet ons geheime wapen ging worden vandaag, dus de meeste punten moesten in de paint gemaakt worden. Genk moest hier de nodige fouten maken om het onder controle te houden, alleen werd dit niet afgestraft vanop de vrijworpenlijn. Hier zal Luc weer de nodige oefeningen aan mogen spenderen dinsdag op training. Einde 2de kwart moest Dirk Maas nog aan de kant door een elleboogstoot tegen de neus maar konden we toch gaan rusten met een kleine voorsprong.

Na rust kon Dirk toch spelen, en hadden we toch 6 man om de 2de helft aan te vangen. Deze bleef gelijk opgaan (Genk had gelukkig even veel voordeel bij Vicky als dat wij dat gewend zijn bij Alfa) en in de laatste 4-5 minuten konden we een 8 punten afstand nemen. Hierdoor konden we het mentaal uitspelen en de overwinning pakken.

Besluit: welverdiende winst van de B-Ploeg, een blauwe neus waarvan we nog niet weten of ze wel of niet gebroken is, en Koentje VG die als het er op aankomt toch liever de rangen van de B-ploeg vervoegt.

Beringen Miners - Alfa 2000 / 14-10-2017 / U16 / 69-71

Deze zaterdag mochten we op bezoek in Beringen. De match ging door in een volledig nieuw sportcomplex. Het was allemaal zo nieuw dat de GPS nog niet aangepast was en de gemeente nog geen tijd had gehad om bordjes te zetten. Na een paar rondjes zijn we er dan toch in geslaagd om parking te vinden en na een stevige wandeling kwamen we aan in de sporthal.

In Q1 openen we sterk en dan vooral in offense. In verdediging laten we ons nog te vaak verschalken en de scores lopen dan ook al snel op. Jammer genoeg maken we redelijk wat fouten en door de beperkte wissels (2 spelers op de bank) komen sommige spelers al snel in de problemen. We winnen Q1 uiteindelijk nipt met 22-23.

Q2 kent een redelijk tumultueus verloop. Na een 2e (terechte) vrijwillige fout moet een speler van Beringen het veld verlaten. Aangezien dat niet zonder slag of stoot verloopt volgt er ook nog een technische fout. De vrijworpen worden door ons goed omgezet. Wij zijn intussen teruggevallen in zone om de foutenlast te beperken en iets meer rust te brengen in defense. Door de nieuwe defense en het gedoe met de fouten is Beringen helemaal van de leg. Ze kunnen uiteindelijk maar 11 puntjes maken terwijl onze scoremachine op volle toeren draait. We winnen ook dit kwart met 11-21 (ruststand 33-43)

In Q3 is Beringen herpakt Beringen zich, maar ze blijven moeite hebben met de zone. Ook onze afwerking is niet meer zo goed als eerst en zo sluipt Beringen dichterbij. (16-12)

In het laatste kwart is het ineens alle hens aan dek. Hun nummer 11 mag iets te gemakkelijk langs boven door de zone snijden en werkt zelfs de meest moeilijke lay-ups af. Wij langs onze kant blijven goed combineren, maar de shots en lay-ups vallen er net iets te vaak naast. Na een half kwart is de stand gelijk en gaat het op en af. De thriller wordt uiteindelijk beslist in ons voordeel na een korf van Dieter.

Knappe wedstrijd en goed het hoofd koel gehouden op het einde ondanks de zware fysieke inspanningen. Chapeau!!

Speeldag7 oktober 2017

Alfa 2000 A - Zolder C / 7-10-2017 / 3e PH / 78-49 (rust: 39-24)

Een voltallig ALFA had weinig of geen moeite met een jong Zolder: eerste periode liepen we al vlug uit tot 22 – 11, wedstrijd in feite al gespeeld. In de tweede periode lukte Zolder slechts 2 punten (17 – 2). Ruststand: 39 – 24.

In het derde en vierde kwarter werd deze voorsprong stelselmatig verder uitgebouwd (20 – 12) en (19 -15) – alle spelers kwamen aan bod.

Eindstand: 78 – 49.

Opvallend : hogere 3-punt percentage (8/17) (Joeri: 3, Joppe: 2, Erik en Erwin: 1) dan 2-punters (25/57)

Ook verdedigend klopte alles: 37 verdedigende rebounds (Hans: 2, Jeroen: 10 (!!!), Joppe: 5, Peter: 9 (!!), Kristof: 4, Koen: 4) – ook 8 blocks (Hans: 4 (!!).

Al bij al gemakkelijke zege tegen een jong Zolder.

-2 - punters: 25/57 (goed)-3 – punters: 8/17 (goed))-Vw: 4/10-Rebounds: 37 (!!!) verd. en 7 aanvallende-Assists: 17 (met opvallend Peter – center met 10 assists) en nog 3 van Jeroen (centers)-Steals: 13 steals (Joppe: 5)-T.o.: 13 ten opzichte van steals: 13-Blocks: 8 !

Speelden: Hans: 3 def., 1 off. reb., 4 blocks; Joeri: 16 p., 1 verd. en 1 off. reb., 1 ass., 1 st.; Jeroen: 12 p., 10 verd. en 2 aanv. reb., 3 ass., 3 st., 1 block; Davy: 2p., 1 st.; Joppe: 8 p., 5 verd. reb., 2 ass., 5 st.; Kristof : 11 p., 4 verd. en 1 aanv. reb., 1 ass., 1 st.; Erwin: 3 p.; Peter: 8 p., 9 def. en 2 aanv. reb., reb., 10 ass., 2 st., 2 blocks; Koen: 2 p., 4 def.reb.; Erik: 18 p., 1 verd. reb., 1 ass. en 1 block..

Alfa 2000 B - Lummen C / 7-10-2017 / 4e PH / 53-76

Ook de B-ploeg mag vandaag in eigen huis aantreden. En ook hier staat een sterke tegenstander op het programma. Jammer genoeg zijn we vandaag weer niet voltallig en moeten we het stellen met 7 spelers.

Hoewel Lummen vanaf het begin eigenlijk sterker is, kunnen we toch redelijk goed mee. Het is niet altijd het meest mooie en fraaie basket, maar we kunnen toch gelijke tred houden. Jammer genoeg zijn de refs heel zuinig op hun fluitje dat volgens mij een investering is voor de komende 20 jaar. Lummen wordt amper bestraft voor hun vrij potig spel en dat leidt tot frustraties. We gaan uiteindelijk rusten met een 23-33 stand.

Ook na de rust worden er amper fouten gefloten tegen Lummen en de gemoederen lopen hoog op. Zo hoog dat sommige spelers vergeten te basketten en hun helemaal laten (af)leiden door hun gevoel. Resultaat: we eindigen de match met zes spelers waarvan er één 5 fouten heeft. Op het veld komt Lummen nooit in de problemen. We kunnen te weinig aanvallen afstoppen en dan maakt het ook maar weinig uit dat de we wel kunnen scoren. Eindstand: 53-76

Alfa 2000 - Leopoldsburg / 7-10-2017 / U16 / 39-62

Opnieuw een thuismatch voor de U16. Deze keer komt Leopoldsburg op bezoek in Achel en ook deze keer zal het een stevige tegenstander blijken.

Q1 start sterk. Zowel in verdediging als in aanval gaat het heel erg snel. Het is echt pompen om bij te houden, maar uiteindelijk lukt het wel vrij aardig. Pas op het einde van het kwart kan Leopoldsburg nog 2 keer scoren zodat ze uiteindelijk nipt winnen. Q1: 10-12

In het tweede kwart loopt het niet lekker. Leopoldsburg zet veel druk op de spelverdeler en vleugels waardoor we problemen hebben om de bal rond te spelen. De aanvallen komen er echt niet uit en de pogingen die we doen, vallen er ook nog allemaal naast. In defense staat het niet slecht. De zone is in eerste instantie nog wat onwennig en we maken dan ook nog een aantal fouten, maar voor een 2e keer was het zeker niet slecht. Q2: 2-16 (12-28)

Na de rust is het in eerste instantie de bedoeling om de score wat op te krikken. Door enkele simpele screens, krijgen we iets meer ruimte op de kop en dat vertaalt zich in meer en betere kansen. We weten dit kwart terug 11 punten te maken wat bijna zoveel is als de hele eerste helft. Jammer genoeg weet Leopoldsburg onze man-defense makkelijk te verschalken en loopt verder uit. Q3: 11-21

We vallen terug in zone en dat brengt op. We stoppen redelijk wat aanvallen goed af en kunnen daardoor op de fast-break spelen. Maar ook vanuit het systeem laten we zien dat er best wat in zit. Jammer genoeg blijft ons shot wat ondermaats. Ook de vrijworpen lopen niet helemaal zoals zou moeten. We winnen dit kwart wel met 16-13. Maar de match winnen zat er niet echt in tegen de nummer 1 uit de stand. Toch weer goeie dingen gezien. Hopelijk volgende week tegen Beringen nog eens een overwinning boeken.

Speeldag 30 september 2017

Alken B - Alfa 2000 B / 30-09-2017 / 4ePH / 64-39

Zaterdag werden we in de Alk verwacht voor een wedstrijd tegen Alken B. Bij aankomst stond er al 12 man op het blad bij Alken. Blijkbaar werd er wat aangevuld met spelers uit een andere reeks.

Al van bij de start loopt het aanvallend niet zo lekker. We hebben moeite met scoren maar gelukkig staat onze zone wel op punt. De tegenstander heeft ook de nodige moeite om tot scoren te komen. Daardoor gaat het de hele eerste helft wat gelijk op en kunnen we na een lucky buzzerbeater gaan rusten met 3 punten voorsprong.

Na de rust verloopt het allemaal wat minder vlot. Door (nog maar eens) een aantal afwezigen is het heel moeilijk om te wisselen en het hele plaatje te doen kloppen. Daardoor komt er wat vermoeidheid kijken en dus ook de nodige slordigheden in passing en afwerking. Als Alken dan ook nog z'n 3 punters binnen begint te schieten, krijgen we het moeilijk. Er wordt een kleine kloof geslagen.

In 4de kwart blijven we met hetzelfde offensieve probleem kampen. In een poging om het tij de doen keren en hun shots wat meer af te stoppen gaan we nog over op een man-defense. Maar ook dat brengt geen soelaas. (In tegendeel zelfs) (eindstand 64-39)

We kunnen de hele 2e helft maar 15 punten scoren en geraken niet verder dan 39 punten! Hoewel de ref het achteraf een "gezapige matchke" vond, hadden ze naar mijn gevoel best wat meer mogen fluiten (niet dat we daardoor gewonnen zouden hebben)

Misschien moeten we toch eens de bedenking maken of ik de verkeerde spelers heb voor het systeem of het verkeerde systeem voor deze spelersgroep??

Speeldag 23 september 2017

Alfa 2000 - Peer / 23-09-2017 / U16 / 78-29

De enige wedstrijd van Alfa 2000 dit weekend is weggelegd voor de U16. We nemen het in Achel op tegen Peer.

Vanaf het begin zijn we sterker dan Peer, maar omdat we nog niet helemaal wakker zijn kan Peer de eerste minuten toch nog mee. Na 3 minuten staat het 8-6. De coach neemt een time-out om de defense wat aan te scherpen en vanaf dan gaat het een stuk beter. We winnen dit kwart met 22-8

In Q2 zetten we onze puntenreeks gewoon verder. Peer kan onze aanval niet afstoppen en oogt in aanval nogal stuntelig en vertwijfeld. We winnen ook dit kwart vlot met 27-11 (rust 49-19)

Na de rust is het tijd om een aantal nieuwe dingen te proberen. We gaan voor het eerst in 2-1-2 zone en spelen een gans kwart nieuwe aanvallen die we op training hebben geoefend. Hierdoor wordt onze score getemperd, maar ook Peer komt niet door de zone. Q3: 13-2

In het laatste kwart krijgen de basisspelers iets meer rust, maar we blijven vlot combineren en scoren. We winnen ook Q4 met 16-8 (eindstand 78-29).

Speeldag 16 en 17 september 2017

Baclo A - Alfa 2000 A / 17-09-2017 / 3ePH / 73-64 (rust: 37-30)

Zonder Joppe (Optimakwetsuur – 2 – jaarlijks) en Hans was het aanpassen geblazen.

Een goede start 0 – 6 werd te vlug ongedaan gemaakt door een Baclo dat altijd op het zelfde stramien speelde: infiltraties en assists onderin aan de centers of inside – outside met shots (7 driepunters waarvan 3 in het eerste kwarter, maar dankzij onze aanval bleef het verschil miniem: 19 – 18;

In de tweede periode vlotte het minder en kon Baclo licht uitlopen aan de rust: 37 – 30. In de derde periode onder impuls van Erik met drives en vooral vw (8/10 vw. en 2/3 3-punters hele tweede helft) naderde ALFA nog tot 51 – 50 – maar een te lage afwerking in zijn totaliteit – slechts 4/18 voor de 2 – punters na de rust - leidde toch tot de eerste nederlaag met 73 – 64.

 • -2 – punters: 15/46 (vooral te wijten aan de 4/18 van de tweede helft – te weinig)
 • -3 – punters: 4/14 (waarvan 2/3 van Erik en 1/11 voor de rest …….)
 • -Vw: 22/31 (goed: uitschieters: Erik: 14/16, Peter: 4/5 en Tom: 2/2)
 • -Rebounds: 18 verd. en slechts 3 aanvallende
 • -Assists: slechts 5.
 • -Steals: 9
 • -Turnovers: 16 ( - 5) – moet beter kunnen
Speelden: Joeri: 2 p., 1 ass.; Jeroen: 6 p., 8 verd. reb., 1 ass., 4 st., 3 blocks; Davy; Kristof : 2 p., 6 verd. en 2 aanv. reb., 1 ass.; Erwin: 3 p., 1 def.reb.; Peter: 10 p., 8 def. reb., 2 blocks; Koen: 5 p., 8 verd. reb., 1 ass., 1 st.; Tom: 6 p., 1 verd. en 1 aanv. reb.; Erik: 26 p., 1 off. reb., 3 ass., 1st.; Rik: 1 verd. en 1 aanv. reb.

Tessenderlo - Alfa 2000 / 16-09-2017 / U16 / 61-62

Voor de 2e match tegen Tessenderlo waren we voltallig en zakten we met 9 spelers af. De match begon nogal vreemd omdat Kurt zo druk bezig was met zijne uitleg dat hij de ref niet had gehoord en meteen een time-out aangerekend kreeg.

Toen de match dan wel van start ging, begon Tessenderlo in een razend tempo. We kregen een full-court press te verduren en ook in offense wilden ze het vooral van de transitie hebben. Gelukkig hadden we dit al eens eerder meegemaakt en was de press niet zo indrukwekkend. We kunnen dus ook vaak tegen scoren. Het enige minpunt waren de rebounds. Tessenderlo kreeg teveel 2de en zelfs 3de of 4de kansen. We verliezen dit kwart met 19-14

In het tweede kwart moet Tessenderlo gas terugnemen, want de spelers kunnen dit niet de hele match blijven belopen. Nu was het monneytime voor ons. We spelen ze van het kastje naar de muur en scoren aan de lopende band. De defense en vooral de rebounds worden nu veel beter verzorgd en Tessenderlo valt helemaal stil. We winnen dit kwart overtuigend met 8-24 (ruststand: 27- 38)

In het 3de kwart gaat het gelijk op. Aan het begin kan de tegenstander nog een vuist maken en een paar punten inlopen, maar dat wordt naar het einde van het kwart terug recht gezet. (14-15) Jammer genoeg maakt Stef zijn 5de fout en mag de rest van de match uitzetten op de bank.

We gaan met een mooie voorsprong het laatste kwart in. Dan valt Tessenderlo terug in een 2-1-2 zone. Dat hadden we nog nooit tegen gekregen bij de U16. We komen dus heel erg moeilijk tot scoren terwijl Tessenderlo terug op toeren komt. Gaandeweg lopen ze terug op ons in. We hebben het moeilijk om het hoofd koel te houden en willen veel te snel afwerken, maar daardoor krijgen ze nog meer kansen om in te lopen. 15 seconden voor het einde staat 61-60 voor Tessenderlo. Deze aanval moeten we afwerken anders is het over en uit. Gelukkig gooit de Dieter een moeilijke doelpoging toch binnen 61-62. Tessenderlo krijgt nog één kans, maar verliest de bal. Na een time-out krijgen we de bal aan de overzijde met nog 1,4 seconden op de klok. De inworp is goed en het eindsignaal volgt snel. De overwinning is binnen, maar met de nodige moeite!!

Tessenderlo C - Alfa 2000 B / 17-09-2017 / 4ePH / 40-55

Na de U16 speelt ook de B-ploeg in Tessenderlo. We zijn nog niet volledig, maar met 8 spelers kunnen we toch al wat wisselen.

We beginnen sterk aan de match. Vooral onder de ring hebben we overwicht. De tegenstander had weinig weerwerk tegen ons potig center duo Jef en Rik. Ook onze defense zit gewoon goed in elkaar en hun "horns-systeem" lijkt weinig gaten in onze defensie te vinden. We lopen daardoor makkelijk uit. Q1: 8-18

Q2 eenzelfde spelbeeld. We lopen op een drafje nog wat verder uit. (Q2: 5-19) We kunnen gaan rusten met een bevredigende voorsprong op het bord. (ruststand 13- 37)

Na de rust vallen ze terug in een zone defense waar we het duidelijk moeilijker mee hebben. De score valt stil, maar ook zij vinden nog niet echt de weg naar de ring. We verliezen met (12-8) Joppe moet helaas naar de bank met een omgeslagen voet na een foutief afgestopte lay-up en ook Rik verlaat ons na het 3de kwart voor een andere afspraak.

In Q4 zien we een zelfde spelbeeld als in Q3. Wij komen nog moeilijk tot scoren, maar ook Tessenderlo lukt lang niet in al z'n pogingen. Op het einde laten we ze gewoon doen en spelen het klokje rond. Daardoor lopen ze nog een paar punten in, maar we komen nooit in de problemen. (Q4: 15-10) Eindstand: 40-55

Speeldag 10 september 2017

Alfa 2000 A - Bree C / 10-09-2017 / 3ePH / 57-51 (rust: 39-28)

Afwezig: Erwin.

Wedstrijd met een eigenaardige scoreverloop in het eerste kwarter gelijkopgaand wegens een te lakse verdediging op de Breese shotters: 20-22.

Na enkele wissels draaide de verdediging (slechts 6 p. tegen) een stuk beter en ook aanvallend bleef de score op peil (2e periode: 19 – 6). Goed aanvallend spel: assists en vlot passenspel – prima! Ruststand: 39-28.

Na de rust draaide het aanvallend in de derde periode niet voor beide teams: 7-5 en ook in het vierde kwarter liep het aanvallend en verdedigend niet meer zo vlot – maar dankzij de voorsprong van de rust resulteerde deze wedstrijd toch in een overwinning voor ALFA

 • -2 – punters: 21/44 (goed)
 • -3 – punters: 1/12 (!!!!!!!!!!)
 • -Vw: 12/17 (goed)
 • -Rebounds: 23 verd. en 9 aanv. reb..
 • -Assists: 12.
 • -Steals: 13
 • -T.o.: 16 (ten opzichte van steals:-3)
 • -Blocks: 5.
Speelden: Hans: 1 st.; Joeri: 5 p., 2 verd. reb., 2 ass., 5 (!!!!) st.; Jeroen: 6 p., 7 verd. en 2 aanv. reb., 1 ass.; Davy: 3 p., 1 ass.; Joppe: 16 p., 5 verd. en 2 aanv. reb., 3 ass., 2 st., 2 blocks; Kristof : 12 p., 6 verd. en 3 aanv. reb., 1 st.; Peter: 6 p., 2 def. reb., 2 ass., 3 st., 2 blocks; Tom; Erik: 2 p., 1 off. reb., 3 ass., 1st.; Rik: 1 verd. en 1 aanv. reb.

Alfa 2000 B - Bree D / 10-09-2017 / 4e PH / 71-55

Het eerste duel op Achelse bodem werd op zondagmiddag afgewerkt tegen Bee. De D-ploeg van Bree bestond uit een groep van jonge fitte snaken tussen de 18-23. Maar ook onze gemiddelde leeftijd zal rond de 20 gezeten hebben aangezien we werden versterkt door 4 spelers van de U16 (waarvoor dank Tommy, Tom, Dieter en Stef).

De start is voor beiden ploegen nogal stroef. Na 3 minuten staat het 4-3. Vanaf dan gaat het geleidelijk aan beter. In het eerste kwart lopen we 7 punten uit en na Q2 staan we 12 punten voor. De defense zat goed in elkaar en ook in offense vinden we veel goeie opties.

Na de rust starten we wel in een razend tempo. Onder impuls van de gebroeders Van Gemert wordt de kloof in no time uitgediept tot 22 punten en staan we 24-46 voor. Q3 winnen we dan ook vlot al kan Bree na een tijdje de score toch nog temperen en zelf ook wat shots binnen gooien.

Q4 is er eentje omdat het moet. Bree kan de kloof niet dichten en onze winst komt nooit in gevaar. We verliezen dit kwart met 1 puntje (13-14).Hoewel het een serieuze puzzel was om alle posities goed ingevuld te krijgen en iedereen zijn minuten te geven, is het toch nog goed gelukt. De eerste winstmatch is een feit!! (71-55)

Speeldag 2 september 2017

Hades C - Alfa 2000 A / 02-09-2017 / 3ePH / 32-66 (rust: 17-31)

Slechts drie afwezigen: Erwin (gekwetst), Koen en Tom (oververhitte auto)

Vlotte overwinning tegen een jong Hades C (lukte slechts één kwarter 10 punten) – tot aan 13 – 13was er nog sprake van een wedstrijd maar vanaf het tweede kwarter onderging Hades de wet van de sterkste: 2e periode (10 – 21) 3e periode (6 – 13) en 4e periode (9 – 22)

Aanvallend was het toch nog af en toe zoeken met onze nieuwe spelverdeler – vleugel Erik. Opvallend de goede tot zeer goede prestaties van Jeroen (12 p.) en Kristof (28 p.) op de aanvallende center.

Ook verdedigend klopte het: 25 verdedigende rebounds (Jeroen: 5, Joppe: 7, Peter: 6, Kristof: 3, Hans: 2) – ook 8 blocks (Peter: 4). Al bij al gemakkelijke zege (en de score had nog hoger kunnen oplopen …)

-2 - punters: 20/49 (goed)-3 – punters: 3/10 (redelijk)-Vw: 16/26-Rebounds: 25 verd. en 5 aanvallende-Assists: 13-Steals: 15-T.o.: 16 (ten opzichte van steals: - 1 – moet naar beneden)-Blocks: 8 !

Speelden: Hans: 2 def. reb., 1 ass., 1 st., 1 block; Joeri: 1 verd. reb., 1 ass., 1 st.; Jeroen: 12 p., 5 verd. en 2 aanv. reb., 2 ass., 3 st., 2 blocks; Davy: 7 p., 1 ass., 3 st.; Joppe: 8 p., 7 verd. en 1 aanv. reb., 3 ass., 1 st.; Kristof : 28 p., 3 verd. en 2 aanv. reb., 2 ass., 2 st., 1 block; Peter: 6 p., 6 def. reb., 3 ass., 3 st., 4 blocks; Erik: 4 p., 1 verd. reb., 1 st.

Cuva Houthalen-Helchteren - Alfa 2000 / 02-09-2017 / U16 / 51-40

Vandaag de eerste match van het seizoen. We werden op de middag verwacht in het Sportcentrum van Helchteren.

We begonnen een beetje met een valse start. Het systeem kwam er niet helemaal uit en daardoor keken we al snel tegen een achterstand van 6 punten aan. Gelukkig werd dat al snel rechtgezet. We verloren het eerste kwart nipt met 12-10.

In het tweede kwart gaat het op en af. Geen van beide ploegen is echt sterker. Jammer genoeg voor ons vallen onze shots niet helemaal zoals we zouden willen. Ook dit kwart verliezen we nipt met 11-10.

Met 3 punten achterstand beginnen we aan de 2e helft. Maar ook nu missen we onze start. Na een paar minuten pikken we weer goed op, maar de score blijft wat ondermaats. We verliezen af en toe de concentratie waardoor de tegenstander makkelijker kan scoren op de fastbreak. Q3: 10-7

In het laatste kwart speelt voor een stuk de conditie mee. Cuva HH slaat nu een gat wat we niet meer gedicht krijgen. We verliezen Q4 18-13 en dus ook de match met 51-40.

Samengevat kunnen we zeggen dat de defense wel goed in elkaar zat 51 punten is zeker niet slecht, maar aan de offense is nog wel wat werk. Daar gaan we dus wat aan doen. Volgende week is er voor ons al een weekje rust.

Zolder E - Alfa 2000 B / 02-09-2017 / 4e PH / 68-63

Ook voor de B-ploeg stond vandaag de eerste match van het seizoen gepland. Jammer genoeg waren de meesten onder ons nog in vakantiestemming. Het regende dan ook afmeldingen waardoor we met moeite een ploeg bijeen kregen. Joep, Dirk, Dirkske, Joppe en ikzelf tekende present. We waren dan ook zeer blij dat er 2 spelers van de U16 (Tommy en Stef) de rangen kwamen versterken!

We beginnen goed aan de match. De defense klopte en de offense liep vlot. Daardoor stonden we na 1 kwart al goed aan de leiding. 9-20

Ook in het begin van het tweede kwart bolde het spel nog vlotjes. We lopen uit tot 11-30, maar vanaf dan komen we in de problemen. Het is echt een mengeling van factoren: te weinig power onder de ring, shots en lay-ups die niet vallen, twijfelachtige calls, een mindere fysiek (bij sommigen) in combinatie met weinig wissels en Zolder dat op temperatuur begint te komen. Onze voorsprong slinkt zienderogen en we kunnen nog net het hoofd boven water houden tot aan de rust. ruststand 26-32

In het 3de kwart begint Zolder heel sterk en ook de laatste punten voorsprong worden weggewerkt. Gelukkig herpakken we ons en kunnen we toch nog aanklampen.

Maar hoe verder de match naar het einde loopt hoe moeilijker we het krijgen. Een gebrek aan centers speelt ons vooral in de rotatie parten. Het is moeilijk om te wisselen met 5 vleugels en 2 centers. Zolder wint dan ook de match met 68-63. Een goed resultaat zeker met deze (onvolledige) ploeg.

Een heel knappe prestatie van Stef en Tommy trouwens!! Scoren, rebounds, ... niets was te moeilijk. Super voor een eerste match bij de senioren. Dit was zeker voor herhaling vatbaar.